Pengikut

Tinggalkan pesanan anda di sini

Rabu, 20 Jun 2012

PBS : Contoh borang senarai semak individu pelajar

*sila klik pada gambar untuk pembesaran. 

 Versi 1 : 
Borang ini hanya atas sekeping sahaja. Dibuat oleh seorang guru semasa kami sama-sama mengikuti taklimat PBS. jimat tetapi nampak terlalu padat. Guru tersebut siapkan dalam masa 1 malam je.


Versi 2 : 
Borang ini dalam 3 keping kertas depan belakang.Bermakna 6 mukasurat. Borang ini disediakan oleh JU semasa taklimat PBS KL. Jika sekolah cikgu ada banyak peruntukkan kertas, jadi borang ini sangat sesuai.

Versi 3 :
Ini versi yang Shaz sendiri buat. Borang ini cuma sekeping kertas sahaja tetapi tidak cukup ruang sangat untuk catatan. Borang ini yang sekolah Shaz pakai. Tempoh nak buat versi hanya dalam 1 jam, jika cikgu tak mahir MS Excel, mungkin ambil masa 2 jam

Apa itu senarai semak individu?
Ialah borang untuk cikgu tanda band pelajar. Jika pelajar buat berulang kali, jadi di ruang catatan cikgu tulis la tarikh2 ulangan tersebut. Jika pelajar masih gagal, tulislah sudah diberi peluang 3x(etc) tetapi masih gagal. Jika evidens pelajar itu cikgu masukkan dalam fail showcase, cikgu tulis di ruang catatan, evidens berada dalam fail showcase.

* ini bermakna jika cikgu ada 40 orang pelajar, jadi cikgu perlu ada 40 keping borang senarai semak individu.

p/s : borang-borang di atas dipamerkan sebagai idea cikgu buat senarai semak yang sesuai untuk sekolah masing-masing. Softcopy tidak akan diberikan. Walaubagaimanapun, diizinkan untuk menggunakan contoh-contoh borang di atas. Cikgu kena usaha sendiri juga, Jangan tunggu disuap dan disuap.

15 ulasan:

  1. salam...congrat! menarik borang cikgu tue...cikgu boleh tak emel kepada saya kongsi borang cikgu itu yang sehelai versi 3 pbs tu...tQ

    BalasPadam
  2. contoh borang transit di http://eformrpm-pbs.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. Boleh tak saya nak minta borang senarai semak kelompok utj tingkatan 2..dlm versi 3...akmabreep@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. maaf. shaz tak ngjar tingkatan 2. borang2 di atas shaz tidak guna utk tahun ni. shaz buat versi lain megikut band utk mmudahkan tick online.

      Padam
    2. askm cikgu shaz... mohon emelkan sofcopy yg versi 3 kepada saya....
      syafikharun@gmail.com
      terimakasih :)

      Padam
  4. salam cikgu shaz...mohon email kan sy semua versi hac_nah@yahoo.com terima kasih

    BalasPadam
  5. Terima kasih atas perkongsian yg bermakna ini...Salah satu cara yang boleh membantu guru

    BalasPadam
  6. cikgu boleh emailkan segala yg berkaitan dgn pbs?sy guru baru mgajar math form 1..fiezza_86@yahoo.com terima kasih

    BalasPadam
  7. salam...sy nak mintak tolong emelkan versi dua ke emel sy
    balqis_nurul_iman@yahoo.com. TQ

    BalasPadam
  8. mantap...perkongsian yang bagus... salam kenal semua

    BalasPadam
  9. Salam mohon email semua versi ye cikgu......terima kasih.......harap bantuan dan tunjuk ajar dari mereka yang berpengalaman.......
    boby_mourinho@yahoo.com

    BalasPadam
  10. Tahniah cikgu shaz..sy Sharifah salah seorg JU math tahun lepas yg sedang bercuti 3tahun ctg..boleh lah jadi admin page PBS math JPWP ;)

    BalasPadam
  11. salam, boleh emelkan kepada saya semua bahan berkaitan? nanti saya emelkan bahan2 yang saya ada pada puan...terima kasih...emel saya mfbwc@yahoo.com

    BalasPadam
  12. salam cikgu shaz... alhamdulillah blog ni sgt banyak membantu sy terutama guru2 baru..

    boleh emailkan segala yg berkaitan dengan PBS . email sy zarasaae@yahoo.com

    terima kasih cikgu :)

    BalasPadam
  13. salam cikgu shaz...

    blog ni sgt banyak membantu sy dala belajar memahami pengisian pbs

    boleh cik emailkan segala yg berkaitan dengan PBS kepada saya?

    mamaktehtariksatu@gmail.com

    thank you, cikgu

    BalasPadam

Tinggalkan komen jika sudi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Komen